Filter för tunnelpasteuriserare i dryckesindustrin
Inom dryckesindustrin används korttidspastörer i form av tunnelpastörer för att bevara dryckerna. Det är en termisk behandling utan användning av kemikalier, vilket leder till en tillförlitlig reduktion av mikroorganismer och inaktivering av enzymer, och därmed en längre hållbarhet för dryckerna. De nyfyllda ölen, ölbaserade dryckerna, alkoholfria drycker som läsk, juicer, energidrycker eller iste i glas-, PET-flaskor eller burkar går genom flera temperaturzoner med ökande värme. Etiketterna på dryckerna duschas lätt med varmt vatten och värms tills pastöreringstemperaturen uppnås. Därefter sker en nedkylning.
BOLLFILTER för kontinuerlig filtrering och vattenrening
Produktsäkerhet och ekonomisk användning av resurser är de viktigaste kriterierna för påfyllare, såsom bryggerier, mineralvattenföretag eller läskproducenter. BOLLFILTER Automatic 6.03 AOT filtrerar vattnet och dödar mikroorganismer utan kemiska tillsatser med hjälp av sitt filterstavelement och kemisk desinfektion genom fotokatalys. Oavsett om det är för enkel- eller dubbelplansmaskiner, är filtret anslutet i sidoflöde för att desinficera vattnet kontinuerligt och minska kemikalieförbrukningen. Dessutom avlägsnar filtret partiklar > 100 µm, vilket också hjälper till att hålla pastören renare.
- Avlägsnande av partiklar: Fina partiklar > 100 µm avlägsnas tillförlitligt av filtret.
- Vattenrening: Under vissa förhållanden kan vattnet desinficeras kemikaliefritt.
Dina fördelar
- Platsbesparande 2-i-1-lösning (vid behov utan fotokatalytisk desinfektion)
- Miljövänlig process
- Förbättrad hygien och mikrobiologisk säkerhet vid produktbehandling
- Minskat underhåll
- Resursbevarande
